Smslån återbetalningstid

/Smslån återbetalningstid
Smslån återbetalningstid 2017-05-04T18:42:05+00:00

När man lånar hos ett lånebolag så ska lånet återbetalas utifrån en bestämd avbetalningsplan. Generellt så gäller att ett smslån ska återbetalas med en kredittid på 30 dagar, vilket innebär att ett smslån ska ses som ett tillfälligt handlån som man återbetalar i samband med att man får sin nästkommande lön. Idag så kan man låna mellan 500 kronor upp till 50 000 kronor och även välja om man vill delbetala sitt lån på 3, 6 eller 12 månader, vilket innebär att återbetalningen av lånet inte behöver belasta ens månadsekonomi så mycket.

Att planera sitt lånande

När man ska låna så är det alltid bra om man planerar sitt lånande innan man ansöker om ett lån så att man dels tar reda på vilket belopp som man är i behov av att låna men även ser över kostnader för lånet och återbetalningstider så att man säkert vet att man kan betala tillbaka smslånet senast på förfallodagen.

Då ett smslån är relativt dyrt så bör man aldrig låna mer pengar än man verkligen behöver för stunden. Man bör heller aldrig låna om man inte vet helt säkert att man kan betala tillbaka lånet senast på förfallodagen för annars så får man betala extra kostnader, vilket kan göra lånet mycket dyrt.

Om man inte kan betala på förfallodagen

Om man har tagit ett smslån och sedan inte kan betala tillbaka detta lån senast på förfallodagen så är det viktigt att man agerar snabbt så man inte får betala dryga extrakostnader eller får problem med indrivning. Kan man inte betala så ska man alltid kontakta lånebolaget så snart som möjligt, allra helst innan lånet förfaller, om man tidigare att man inte kan betala. Då kan man begära att få lånet förlängt, mot en avgift, vilket innebär att man får upp till 30 dagar på sig ytterligare att betala tillbaka sitt lån.

Man kan även begära anstånd med återbetalningen eller be om en amorteringsplan, mot en mindre kostnad, vilket innebär att man betalar tillbaka lånet genom flera betalningar. Har man fått en amorteringsplan så är det väldigt viktigt att man följer denna så att man inte drabbas av ytterligare kostnader och i värsta fall hamnar hos Kronofogden, vilket kan leda till att man får problem att ta lån eller teckna abonnemang i framtiden.