Hur mycket kan man ta i smslån

/Hur mycket kan man ta i smslån
Hur mycket kan man ta i smslån 2017-05-04T18:38:44+00:00

Ett smslån ska ses som ett tillfälligt handlån vilket innebär att man lånar ett belopp och sedan så betalar man tillbaka hela det beloppet när man får sin nästkommande lön. Från början så erbjöd lånebolagen privatpersoner möjligheten att låna upp till 3 000 kronor med en återbetalningstid på 30 dagar, vilket innebar att man alltid skulle hinna få sin lön innan lånet förfall till betalning. Idag så har man utvecklat smslån ytterligare och idag kan man låna mellan 500 kronor upp till 50 000 kronor med en återbetalningstid på 3, 6 eller 12 månader. Det betyder att man kan låna ett högre belopp idag och sedan välja att återbetala lånet vid de två eller tre nästkommande lönerna, istället för vid första lönen.

Utöver det belopp som lånebolaget erbjuder sina låntagare att låna så spelar även låntagarens kreditvärdighet in. Om man har en bra inkomst och en ordnad ekonomi så kan man oftast låna det maximala beloppet hos ett lånebolag. Om inkomsten är lite sämre eller om man har betalningsanmärkningar så kan det avgöra hur mycket man kan ta i smslån då lånebolaget kan sätta en lägre kreditlimit i dessa fall.

Att ansöka om ett smslån

Att ansöka om ett smslån går snabbt och enkelt och du kan göra det på vår startsida här. När du sedan ansöker om ett smslån, så får du direkt besked om du får lånet beviljat. Därefter så får du lånet utbetalt till sitt bankkonto under lånebolagets öppettider, vilket i vissa fall även är under kvällar och helger.

Ta smslån hos flera lånebolag

Behöver du mer pengar än vad lånebolagen kan erbjuda så kan du välja att låna hos flera lånebolag som erbjuder smslån. Om du exempelvis behöver 20 000 kronor så kan du låna 10 000 kronor hos ett lånebolag och 10 000 kronor hos ett annat lånebolag. Man bör dock tänka på vissa smslån har korta återbetalningstider, ibland upp till 90 dagar, vilket innebär att man bör planera sitt lånande väl så att man säkert vet att man kan betala tillbaka sina lån senast på förfallodagen. I annat fall så riskerar man både extra kostnader men även att man blir indragen i en indrivningsprocess som gör lånandet väldigt dyrt och som i värsta fall kan leda till betalningsanmärkningar.