Sms lån trots betalningsanmärkning 2017-04-26T15:57:28+00:00

Jämför sms-lån trots betalningsanmärkning

Välkommen till Sveriges största jämförelsetjänst för sms lån. Här kan du jämföra alla sms lån som tillåter betalningsanmärkningar och enkelt se vilket lån som är passar dig.

Vi erbjuder en helt oberoende och kostnadsfri tjänst och alla sms lån vi listar på sajten övervakas av finansinspektionen.

Lånebelopp Löptid Kostnad Ålder Gratis ny kund
everydayplus
3000-20 000 kr 45 dagar 30-2250 kr 20 år
Ansök nu
5star
Läs recension
ferratumlogo
500-15 000 kr 30-90 dagar 0-1117 kr 21 år 15000 kr
Ansök nu
5star
Läs recension
meddelandelanlogo
500 – 10 000 kr 30-90 dagar 0-2100 kr 18 år 500 kr
Ansök nu
5star
Läs recension
viacontologo
500-10 000 kr 30-90 dagar 0-2 665 kr 18 år 1000 kr
Ansök nu
5star
Läs recension
monettilogo
1000-20 000 kr 1-12 mån 395-6350 kr 18 år
Ansök nu
5star
Läs recension
credwaylogo
1000-20 000 kr 2-64 mån 24-11 838 kr 20 år
Ansök nu
Läs recension
smspengarlogo
500-20 000 kr 1-60 mån 45-15 340 kr 18 år
Ansök nu
4star
Läs recension

Betalningsanmärkning inget problem

Om man har fått en betalningsanmärkning så behöver inte det betyda att man inte kan ta ett smslån i alla fall, även om man kanske får vända sig till lånebolag som tar ut lite högre avgifter. Många lånebolag har valt att se till låntagarens nuvarande ekonomiska situation och inte bara basera kreditbedömning på historisk ekonomisk information. Man kan av olika orsaker hamna i en ekonomisk svårighet som sträcker sig över en period och när man väl har tagit sig ur denna och börjat få ordning på sin ekonomi igen så är man normalt sett svartlistad från att ta nya lån eller teckna avtal under flera år framöver, trots att man idag har råd att betala.

Söka smslån trots betalningsanmärkning

Det finns flera lånebolag som accepterar låntagare trots att de har betalningsanmärkning, det finns till och med lånebolag som accepterar att det finns flera betalningsanmärkningar. Självklart gör dessa lånebolag en noggrann kreditbedömning av tidigare kredithistorik men de ser även till låntagarens nuvarande ekonomiska situation. Bland annat kan de begära in bevis på att låntagaren idag har arbete eller andra inkomster så att de kan se att låntagaren verkligen kan betala tillbaka sitt lån senast på förfallodagen. Man kontrollerar även att skulden är betald och att det inte finns några nya skulder som inte har blivit registrerade ännu hos Kronofogden. Man tittar även på hur gammal betalningsanmärkningen är och om man har flera att de kom ungefär samtidigt, under den period som man hade ekonomiska svårigheter. Desto äldre betalningsanmärkningen är desto enklare är det att få låna.

De lånebolag som lånar ut till personer som har betalningsanmärkningar brukar ha en lite högre avgift än de som inte lånar ut till personer med betalningsanmärkningar. Skälet till detta beror på att det anses föreligga en större kreditrisk om man lånar ut till personer som tidigare har haft skulder hos Kronofogden men även att det blir mer administration i samband med kreditbedömningen. Det är inte ovanligt att man får betala mellan 100 upp till 300 kronor mer för ett lån på 3 000 kronor än vad många andra lånebolag har i avgifter. Det finns dock lånebolag som har bra avgifter, även för de som lånar med betalningsanmärkning, och dessa hittar man lättast om man söker runt på olika sidor på nätet som skriver om smslån eller om man besöker de lånebolag som lånar ut till personer med betalningsanmärkning.

Betalningsanmärkning

Idag är det många svenskar som har betalningsanmärkning och ett av skälen till detta är att det går väldigt fort att få en betalningsanmärkning. Från att skulden har förfallit tills ärendet går vidare till Kronofogden hinner det oftast inte ens gå mer än 30 dagar. Det betyder att om man missat att betala en räkning och sedan inte haft möjlighet eller helt enkelt glömt bort att betala så kommer man att få ett krav från Kronofogden där man har 14 dagar på sig att betala eller bestrida skulden. Om man inte kan betala innan den tiden så utfärdar Kronofogden ett utslag som sedan registreras som en betalningsanmärkning hos kreditupplysningsföretagen.

Att få en betalningsanmärkning är inte roligt då en betalningsanmärkning kan påverka om man i framtiden kommer att kunna teckna avtal, hyra bostad eller ta lån. Därför bör man alltid göra sitt yttersta för att undvika att få en betalningsanmärkning. Kan man inte betala så ska man alltid höra av sig till det företag som man har en skuld till och försöka få uppskov. Man kan även försöka be om att få en avbetalningsplan så man kan betala av skulden över en längre tid. Det är alltid bra om man hör av sig till den som man har en skuld till innan skulden går vidare till inkasso för har det väl hamnat hos inkasso så går det fort innan skulden går vidare till Kronofogden, vilket utöver att det innebär extra avgifter även finns en risk för att man får en betalningsanmärkning. Har man fått ett inkassokrav så ska man vända sig till inkassobolaget för att begära anstånd eller få en avbetalningsplan. Har man invändningar mot skulden så kan man bestrida den hos inkassobolaget. Då får inte inkassobolaget skicka skulden vidare till Kronofogden förrän tvisten om skulden är löst.

Det rekommenderas inte att bestrida riktiga skulder bara för att få mer tid på sig att betala. Dessa skulder går vidare till Tingsrätten där det kommer att meddelas en dom och då kommer avgifterna för skulden ha stigit med över 1 000 kronor plus den ränta som löper från förfallodagen. Och kan man ändå inte betala skulden efter domen så går det till Kronofogden också som kommer att göra ett utslag vilket leder till ytterligare kostnaden och en betalningsanmärkning. Man bör istället försöka få en avbetalningsplan som man verkligen kan hålla och på så sätt bli av med skulden utan att riskera att hamna hos kreditupplysningsföretagen.