Är smslån säkert

/Är smslån säkert
Är smslån säkert 2017-05-07T21:14:52+00:00

Att ansöka om och erhålla ett smslån går snabbt och smidigt och oftast får man pengarna till sitt konto redan samma dag, om man har samma bank som lånebolaget, i annat fall så kommer pengarna in på kontot senare under dagen eller senast nästkommande vardag. Det innebär att smslån är en snabb låneform som passar vid de tillfällen då man snabbt behöver få tillgång till kontanter för att klara av att hantera en oväntad utgift.

Man ansöker om ett smslån direkt på lånebolagets hemsida och man får omedelbart, efter att man skickat in ansökan, svar på skärmen om man får sitt lån beviljat eller inte. Därefter så slutgodkänns låneansökan under lånebolagets öppettider, vilket ofta brukar ta högst en timme, och sedan betalas pengarna ut, även under kvällar och helger om man har samma bank som lånebolaget.

Ansökan på lånebolagets hemsida sker genom en krypterad anslutning vilket säkerställer att inget av den information som man lämnar kommer någon utomstående till kännedom. Därefter så lagras all information om låntagarna i en säker databasmiljö där endast behörig personal har tillträde till informationen. Lånebolagen hanterar all information om låntagarna med högsta sekretess och utifrån PUL, vilket innebär att det är helt säkert att ansöka om och erhålla ett smslån. Dock så kan information lämnas ut till myndigheter och till andra lånebolag inom samma koncern.

Låna säkert

Även om det går väldigt fort att ansöka om och erhålla ett smslån så bör man ändå tänka till lite och planera sitt lånande så att man inte får problem med att återbetala sitt lån, vilket kan medföra både extra kostnader och att man hamnar i ekonomiska svårigheter. Idag så går det att delbetala ett smslån vilket innebär att man kan återbetala lånet på upp till 90 dagar, vilket gör att ens månadsekonomi inte behöver bli så tyngd som när hela lånet ska återbetalas vid den första lönen. Man bör även se över sitt behov av kontanter så att man inte lånar mer pengar än man behöver, vilket även innebär att kostnaden för lånet blir dyrare än det behöver.

Jämför olika lånebolag

Genom att läsa på om de olika lånebolagen och jämföra priser så kan man hitta mycket förmånliga smslån. Har man till exempel en bra inkomst, en ordnad ekonomi och inga betalningsanmärkningar så kan man i princip erhålla ett lån hos alla lånebolag. Då har man även möjlighet att ta ett smslån till de lägsta priserna, vilket kan skilja med upp till 50 procent mellan de olika lånebolagen. Man kan även jämföra de lånevillkor som lånebolagen har och på så sätt även kunna erhålla bra lånevillkor som innebär att man bland annat kan delbetala sitt lån.

Om man är i behov av kontanter under en kväll eller under en helg så finns det lånebolag som öppet även under dessa tider. Det betyder att man kan ansöka om och få sitt lån beviljat även under en kväll eller helg och även få pengarna utbetalda direkt, under förutsättning att man har samma bank som lånebolaget, vilket oftast är någon av de fyra storbankerna SEB, Swedbank, Handelsbanken eller Nordea.